Uppgifter: Annonser kan snart vara påväg till Amazon Echo och Alexa.

Det var nästan bara en fråga om tid innan de första rapporterna om annonser på Amazon Echo skulle komma. I dagarna har teknikbloggarna Techcrunch och The Verge båda rapporterat att olika former av annonsering snart kan komma till Amazon Echo och Alexa

Företag kan exempelvis komma att erbjudas exponering via Alexa. Om en användare ber Alexa att beställa någonting så skulle Alexa t.ex. kunna rekommendera att visst varumärke av toalettpapper eller diskmedel.

Då Amazon själva varit strikta med att exempelvis app-skapare inte ha egna annonser eller reklambudskap i sina “Skills” eller appar så kan man spekulera i att de likt Google kommer skulle kunna bygga upp sin egna annonsplattform.

Amazon själva har dock till CNBC dementerat ryktena om att annonser ska vara påväg till Amazon Echo ekosystemet, men ryktet har likväl florerat bland flera techbloggar på nätet.

Vi på smartahögtalare.se följer naturligtvis utvecklingen och kommer rapportera om det skulle komma några nya rapporter om annonsering för Alexa.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *