Alexa funkar nu med över 20,000 olika enheter

alexa vs google assistent

2018 har minst sagt varit ett händelserikt år för både Amazon och Google. Teknikjättarnas röstassistenter Alexa och Google Assistant finns nu tillgängliga i allt fler olika sorters enheter.

Alexa 

I början av året så fungerade Amazons röstassistent Alexa på över 4 000 olika enheter, men i slutet av september gick en av Amazons chefer inom området smarta hem ut med nyheten att Alexa nu finns integrerad med över 20 000 olika enheter, en stor ökning på bara lite drygt 8 månader. Amazon såg en liknande ökning i antalet varumärken som använder sig av Alexa, från 1 200 till nu över 3 500 olika, som t.ex. Huawei och Asus.

Google

Tidigare i år fanns Google Assistant på över 1 500 olika enheter enligt Google själva som olika sorters TV-apparater, hushållsprodukter och stereoanläggningar. Nu är den siffran uppe i över 10 000 olika produkter enligt en artikel från Omni.

Google Assistant har fortfarande en del att ta igen, men med tanke på att den här röstassistentent snart släpps på svenska i våra Google Home högtalare kan denna strid bli väldigt intressant för oss i Sverige.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *