Google Chromecast (+ lägsta priserna 2020)

Google Chrome Cast Smart TV

Google Chromecast är en mediaspelare för dig som vill kunna se trådlöst på film, serier och musik från appar som SVT Play, YouTube och Netflix. Chromecast låter dig göra detta enkelt och i upp till 60 FPS i full HD. Anslut till TV:n med HDMI och börja titta, svårare än så är det inte att komma igång! 

Om du vill strömma videor, musik och spel på din TV men inte vet vilken Google Chromecast som är bäst för dig så kommer den här artikeln att hjälpa dig. Google Chromecast är en strömmingsenhet som ansluts till baksidan av en tv med en HDMI-kabel. Google Chromecast-enheten streamar video från appar som körs på din telefon eller surfplatta till storbildsskärmen.

I guiden nedan går vi igenom mer om Google Chromecast:

  • Vad är Google Chromecast?
  • Vad kan Chromecast göra?
  • Vilka olika Chromecast finns det?
  • Vilken ska man välja?
  • Vart kan man köpa Google Chromecast till det lägsta priset 2021?

Låt oss köra igång!

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vad är Google Chromecast?

Chromecast är en enhet som utvecklats av Google och som gör det möjligt att strömma din favoritunderhållning från din smartphone, surfplatta eller dator via ditt hemnätverk.

Det är bara att ansluta Chromecast-enheten till en HDMI-port på TV:n. Sedan kan du strömma tjänster, appar, spel och mycket mer. Du kommer att se allting i bästa möjliga kvalitet.

Chromecast är bättre än en trådlös tv eftersom du kan använda tv:n som datorskärm. Chromecast gör bilden bättre och ljudet bra.

Google Chromecast Ultra kan strömma media i 4K om din tv har den möjligheten. Med en så hög upplösning är det som att befinna sig mitt i det du tittar på.

Hur fungerar Chromecast göra?

 

Chromecast funkar kort och gott som en boost till din tv som gör det betydligt smartare med nya funktionsmöjlighteter. Nu kan du enkelt streama content från t.ex. mobiltelefonen, plattan eller datorn till din TV. Dessutom kan du enkelt se på filmer eller serier från dina favoritstreamingtjänster som SVT Play, CMore, YouTube eller Netflix.

Gör mobilen till en fjärrkontroll med Chromecast.

Med Chromecast blir mobilen en fjärrkontroll. Tryck bara på castknappen i dina kompatibla appar och börja titta på TV:n.

Chromecast fungerar med iPhone, iPad, Android-mobiler eller -surfplattor, Mac- och Windows-datorer och Chromebook. Sök, spela upp, pausa och mycket annat direkt från mobilen.

Titta på vad du vill från Android-mobilen eller -surfplattan på TV:n, eller använd din laptop för att casta webbplatser från webbläsaren Chrome. Om det finns online kan du casta det.

Chromecast ansluts till ditt lokala nätverk via wifi och har stöd för både 2,4- och 5 GHz-bandet.

Vilka Google Chromecasts modeller finns det?

Bra fråga! Det finns främst 2 olika typer av Chromecasts:

De skiljer sig lite åt, både vad gäller funktioner, pris och specifikationer.

För att göra det enklare för dig har vi även inkluderat en lista på vart du kan köpa respektive Chromecast modell till lägsta pris just nu 2020.

Google Chromecast

Google Chromecast

Egenskaper – Google Chromecast

Anslutning HDMI
Max upplösning 1080p / 60 fps
Trådlös standard Wi-Fi 802.11b/g/n/ac (2,4 GHz/5 GHz)
Operativsystem som stöds Minst Android 4.1, iOS 8.0, Mac OS X 10.9, Windows 7 eller senare
Strömförsörjning Micro-USB 5 V / 1 A
Mått 52×13,8×52 mm
Vikt 40 g

[dfrcs name=”Google Chromecast” brand=”Google” saleprice_min=”100″ title=” Här är de {num_products} lägsta priserna vi lyckats hitta för Google Chromecast”]

Google Chromecast Ultra

Google Chromecast Ultra test

Egenskaper

Anslutning HDMI med CEC
Max upplösning 4K med HDR
Trådlös standard Wi-Fi 802.11b/g/n/ac (2,4 GHz/5 GHz)
Operativsystem som stöds Minst Android 4.1, iOS 8.0, Mac OS X 10.9, Windows 7 eller senare
Strömförsörjning USB 5V, 1A (Micro-USB)
Mått 58,2 x 58,2 x 13,7 mm
Vikt 101 g

[dfrcs name=”Google Chromecast Ultra” brand=”Google” saleprice_min=”100″ title=” Här är de {num_products} lägsta priserna vi lyckats hitta för Google Chromecast Ultra”]

Sammanfattning: Vilken Chromecast ska man välja?

chromecast vs chromecast ultra

Båda modellerna som finns på marknaden är väldigt prisvärda och har gott om funktioner. Generellt säger vi på Smartahögtalare.se att Google Chromecast funkar gott och väl för dig som inte är en power user utan bara är ute efter en enkel sticka som funkar bra för att kunna se på t.ex. Netflix via din TV.

Google Chromecast Ultra ligger något högre i pris, men då får du samtidigt möjligheten att casta i Ultra HD 4K (2160p). Chromecast Ultra har även stöd för HDR vilket ger utökade färg- och konstrastförhållanden. Den passar alltså bättre för dig som vill kunna streama i allra högsta kvalité (eller har en väldigt bra TV!)

 

Det viktigaste är att du väljer den Chromecast som passar ditt behov bäst. Båda produkterna är fantastiska i sig och om du vill ha en lite mer exklusiv upplevelse, rekommenderas assistenten Chromecast Ultra, eftersom det är en mer avancerad produkt. Det som sammanför dessa två produkterna är självklart deras gemensamma mål – Streaming på ett enkelt och bekvämt sätt.

Med Chromecast får du ett modernt hem där du slipper sladdar och onödiga extraprodukter och kan njuta av att streama direkt från din smartphone, tablet eller dator. Chromecast och tekniken som den tillhandahåller är framtiden och vi ser fram emot att se vad nästa steg är från Google i deras kategori “smarta hem”.

You may also like...

1 Response

  1. 720p izle says:

    I love the efforts you have put in this, appreciate it for all the great content. Jayne Lazaro Walrath

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *