5 Smarta Tips för Golven i Ditt Smarta Hem

När du inreder ditt smarta hem så finns det många rum och ytor att tänka på. Om du är som de flesta så skulle du nog tänka på vad för smarta prylar du skulle kunna fylla ditt vardagsrum och kök med. Men skulle du tänka på golven i ditt hem? Golvet är ju endå en yta som du hittar i varje rum.

I det här inlägget går vi igenom 5 bra och smarta tips för just golven i ditt hem.

1. Bra golvbelysning

Man behöver inte vara en inredningsexpert för att veta att rätt belysning kan göra stor skillnad för stämningen och ett rums “ambience”. Takbelysning är ju givet i hemmet men har du någon gång tänkt på hur bra din golvbelysning är?

Philips Hue är en stor aktör inom smarta ljus som vi skrivit mycket om tidigare här på sajten. De har självklart funderat mycket på det här med golvbelysning och tagit fram en helt egen produktserie för just golv, Signe.

Med Signe serien av smart belysning så kan du enkelt styra både ljusstyrka, ljustemperatur. Precis som med Philips andra produkter så kan du ställa in tidsscheman för belysningen också. Styrningen sköter du enkelt med hjälp av din röst (via en kompatibel smart högtalare) eller med hjälp av en app till din smartphone.

2. Robotdammsugare

Du har säkert sett robotgräsklippare när du promenerat någon gång, men det är främst deras kusiner robotdammsugarna som vi tycker är riktigt spännande.

Idag finns det många fler modeller ute på marknaden i Sverige än för bara några år sedan. Dessutom är flera av dammsugarna kompatibla med både Alexa och Google Home.

Se till att dubbelkolla all kompatibilitet bara när du beställer din robotdammsugare så att du inte blir besviken.

3. Smart Golvvärme

Golvvärme kan vara trevligt att ha t.ex. på uteplats eller i badrummet. Idag finns det dessutom möjligheter att koppla ihop golvvärmen i ditt hem via smarta hem protokoll som Z-wave.

Mer avancerat än våra andra tips kanske, men vi tyckte det skulle vara med på listan också.

4. Skaffa dig ett riktigt smart golv

När vi gjorde vår research om smarta golv hörde vi talas om SenseFloor, ett sannerligen supersmart golv framtaget av ett tyskt företag.

SenseFloor har sensorer och kan helt enkelt känna av om någon har halkat eller fallit. Sker en fallolycka så skickas omedelbart en alarmsignal.

Den här typen av golv är speciellt framtaget för t.ex. vårdhem, men kan även installeras i vanliga hushåll. En riktigt smart innovation tycker vi, speciellt om man vill förbättra miljön äldre människor vistas i. 

5. Slipa ditt golv

Och nu till det bästa tipset som vi sparat till slutet. Golvslipning, något som kan ge dig det där lilla extra till ditt golv oavsett vilket eller vilka rum det är i hemmet som du vill ska vara helt perfekta.

Golvslipning kan göra underverk med ditt golv, men om du gör det själv kan det lätt bli ett stort och dammigt arbete. Som tur är kan du få hjälp med att slipa golv (och slippa allt damm!)

Det finns fler anledningar till varför du borde överväga att slipa ditt golv.

  • Du kan öka värdet på din fastighet (i vissa fall med så mycket som ett par procent).
  • De flesta golv ser ut som nya efter golvslipning är gjort.
  • Golvslipning kan kombineras med ROT-avdrag.

Om du letar efter golvslipning i Stockholm så kan vi tipsa om golvslipningstockholms.se. Där kan du be om att få en gratis offert (och även ett fastpris som du kan förlita dig på).

Sammanfattning

I det här inlägget har vi gått igenom olika tips för hur du kan ta hand om golven i ditt smarta hem. Fortsätt läs vår blogg för fler tips kring smarta hem.

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *