Yeelight vs Philips Hue vs Lifx vs IKEA Trådfri

Vad är skillnaden på smart belysning?

YeelightPhilips HueLifxIKEA Trådfri

Smart belysning finns i många olika former och är en del av det moderna hemmet. Med dagens belysning har du möjlighet att styra ditt ljus från din smartphone eller smart tablet och ställa in i vilket rum som belysningen ska vara på, i vilket ljustema som det ska vara och om du vill få notiser när du exempelvis får ett mail eller om ett program startar som du har lagt in som påminnelse på din TV.

Med dagens smarta belysning är du inte begränsad till att endast använda en produkt, utan de här olika smarta belysningssystemen har olika komponenter som de kan koppla till sig. En av de mer intressanta och finurliga möjligheterna med dessa system är att de är kompatibla med röststyrda assistenter som exempelvis Google Home eller Amazon Alexa. Det gör att du kan styra din smarta belysning med din röst, vilket är ännu ett steg mot en mer modern och en mer bekväm vardag.

Vi kommer här att berätta om fyra olika smarta belysningssystem som är i framkant och som är de mest populära alternativen för personer som vill ha ett modernt och tekniskt funktionellt hem.

 

Yeelight

Ett av det mest populära företaget inom smart belysning är Yeelight. Yeelight har tagit en stor andel av marknaden inom belysning för smarta hem. Yeelight har smarta produkter inom belysning och har utvecklat sina lampor med integration till smart styrning i form av röststyrning med produkter som Amazon Alexa och Google Home.

Yeelight har ett brett sortiment av smart belysning som är utvecklat och skapat för att möta konsumentens behov och kunna förmedla en ljusupplevelse som slår allt annat. Du styr Yeelight med den tillhörande Yeelight appen som innehåller inställningar för ljustema, av och på-knapp och en mängd fler olika inställningar för att ge en så komplett upplevelse som möjligt.

Yeelight har ett brett sortiment inom smart belysning i form av lampor, ljuslister och avkopplande ljuskällor med sensorer för att skapa en harmonisk miljö. Med Yeelight appen i din smart phone eller smart tablet, så kan du styra din belysning genom att exempelvis dimma upp eller ner belysningen eller ställa in att all belysning stängs av när du lämnar ditt hem.

Vad är det som gör att Yeelight är en så attraktiv komponent för smart belysning?

 • Kontrollera ljuset trådlöst via Yeelight app
 • Ljusinställning för att dämpa ansträngning av ögonen
 • Unika ljusteman
 • Synkronisera ljuset med din TV
 • Röststyrning via smarta högtalare


Philips Hue

En av Philips nya innovationer inom smart belysning är Philips Hue. Med Philips Hue intelligenta teknologi har du möjlighet att styra ditt hems olika funktioner med Philips hue app eller med en fjärrkontroll som följer med i Philips Hue olika paket.

För att göra det så enkelt som möjligt har Philips Hue samlat allt du behöver för att börja använda deras produkt i ett samlat paket. Philips Hue startpaket finns i olika färgkombinationer och innehåller en lampa som är dimbar. I Philips Hue startpaket medföljer även Philips Hue Bridge som är själva mittpunkten av Philips Hue. Med Philips Hue Bridge kan du ansluta upp till 50 lampor och även tillbehör som du sedan styr med Philips Hue app för att ändra ljusinställningar, timer och mycket annat.

Philips Hue smarta belysning fungerar även med Bluetooth och röststyrning. Med Philips smarta belysning har du ett brett sortiment av belysning att välja på i form av smart belysning för hemmets alla rum, trädgården eller där du är i behov av bra och smart belysning. På grund av Philips Hues breda uppsättning av ljuskällor, armaturer och belysningstillbehör.

Vad är det som gör att Philips Hue är en så attraktiv komponent för smart belysning?

 • Kontrollera ljuset trådlöst via Philips Hue app
 • Ljuset blinkar till när du får notiser
 • Unika ljusteman
 • Synkronisera ljuset med din TV
 • Röststyrning via smarta högtalare


Lifx

Lifx har ett brett sortiment inom smart belysning och är en av de lamporna som har en väldigt lång livslängd. Lifx har belysning som är väldigt miljövänlig, eftersom den belysningen drar mindre energi. Lifx lampor har en lisvslängd på upp till 25 000 timmar, vilket motsvarar många år av användning.

Lifx har ett väldigt stort sortiment av belysning och ljuskällor. Lifx har ett urval av lampor, ljuslister och ljuspaneler vilket är väldigt tacksamt för konsumenten, då det finns mycket att välja på för sitt moderna hem. Lifx har en tillhörande app där du kan styra din belysning med en mängd olika funktioner från din smartphone eller smart tablet. I appen kan du ställa in vilket ljustema som du vill ha, om du vill dimma din belysning eller stänga av eller sätta på belysningen för att nämna några smarta funktioner.

Lifx är kompatibel med att använda röststyrning och fungerar med olika sorters smarta högtalare, som exempelvis Amazon Alexa och Google Home. På så vis har du möjlighet att styra din belysning med din röst, om du inte vill eller har möjlighet att använda dig av Lifx appen.

Vad är det som gör att Lifx är en så attraktiv komponent för smart belysning?

 • Kontrollera ljuset trådlöst via Lifx app
 • Energisnål
 • Unika ljusteman
 • Miljövänlig
 • Röststyrning via smarta högtalare


IKEA Trådfri

Som med mycket annat, så är inte IKEA sena med att hänga på nya trender och speciellt trender som förenklar människors vardag och ger ett modernt hem. IKEA trådfri är ett brett sortiment av varierande ljuskällor, lampor, ljuslister och ljuspaneler. Förutom röststyrning och knapptryck, så har IKEA Trådfri tagit smart belysning ett steg längre genom att erbjuda en trådlös rörelsesensor som tänder dina ljuskällor från IKEA Trådfri automatiskt när det är en rörelse vid dem.

IKEA Trådfri har en app till smartphone och smart tablets där du kan styra din smarta belysning som en fjärrkontroll med olika inställningar som exempelvis dimma ljuset, välja vilket ljusschema som du vill ha specifikt och tända och släcka ljuskomponenter för att nämna några exempel. IKEA Trådfri är även kompatibel med röststyrda assistenter, vilket gör att det går att styra belysningen med din röst via exempelvis Google Home eller Amazon Alexa.

På grund av sitt breda sortiment har du möjlighet att parkoppla alla dina IKEA Trådfri-produkter och styra exempelvis belysning och andra elektroniska produkter som du använder i samma system. Förutom appen som finns för IKEA Trådfri behöver du även en IKEA Home Smart-gateway för att göra det möjligt att styra alla produkter via din smartphone eller smart tablet.

Vad är det som gör att IKEA Trådfri är en så attraktiv komponent för smart belysning?

 • Kontrollera ljuset trådlöst via IKEA Trådfri app
 • Komponenter och tillbehör till lågt pris
 • Unika ljusteman
 • Rörelsesensor
 • Röststyrning via smarta högtalare

 

yeelight-smart-belysning-smarta-hemyeelight-smart-belysning-smarta-hem

 

 

 

 

 

 

Vill du läsa mer om röststyrda assistenter och hur de påverkar det moderna hemmet till det bättre? Läs mer här.

You may also like...

5 Responses

 1. film says:

  Amazing issues here. I am very glad to look your post. Roxine Irvine Sutphin

 2. You made some good points there. I did a search on the subject and found most people will go along with with your blog. Kristin Orv Cherish

 3. Weight limits are very important for RV towing safety. Ardenia Wolfgang Jessen

 4. Joseph says:

  Good day! Do you know if they make any plugins
  to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get
  my blog to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good success. If you know of any please share.
  Appreciate it!

 5. This is one awesome blog article.Much thanks again. Pedro Muckelvaney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *