Amazon Echo

https://www.youtube.com/watch?v=FQn6aFQwBQU

Amazon Echo är Amazons smarta AI-högtalare. Den inbyggda röstassistenten Alexa kan precis som Google Home svara på röstkommandon, svara på frågor och styra kompatibla enheter i ditt smarta hem. Idag finns det flera olika Amazon Echo högtalare på marknaden här i Sverige som t.ex. Amazon Echo, Amazon Echo Plus, Amazon Echo Dot, Amazon Echo Show och Amazon Echo Spot

Den här sidan innehåller reklam genom annonslänkar.  

Vilka Amazon Echo högtalare finns det i Sverige?

Amazon Echo


Amazon Echo Smarta Högtalare Sverige

Amazon Echo är Amazons flaggskepp inom smarta högtalare. Med sin hyffsat stora högtalare och röstassistenten Alexa inbyggd så levererar den både bra ljud och många smarta funktioner. Ingången för AUX-ljudkabel gör att du även kan koppla ihop Echo med högtalare som du redan äger.


Läs mer


Visa pris

Amazon Echo Plus


Amazon Echo Dot Alexa Smarta Högtalare Sverige (1)

Amazon Echo Plus är de mest maxade högtalare från Amazon med hela sju inbyggda mikrofoner, dubbla högtalare och en inbyggd hub för smarta hem produkter. Förutom dess fantastiska ljud kan den även styra Philips Hue belysning eller lampor via TP-link. Fyller enkelt ett rum med sitt ljud.


Läs mer


Visa pris

Amazon Echo Spot


Amazon Echo Spot Smarta Högtalare Sverige

Amazon Echo Spot är en liten till storleken, men dess design gör den perfekt att ha på nattduksbordet i sovrummet, i köket eller i bokhyllan i ditt hem. Spot har en 2.5″ färgskärm med stöd för videosamtal. Sa någon smart väckarklocka eller klockradio?


Läs mer


Visa pris

Amazon Echo Dot


Amazon Echo Dot Alexa Smarta Högtalare Sverige

Amazon Echo Dot är lillebror till den normalstora Echo, men låt inte dess yttre lura dig. Precis som alla andra Echo-högtalare så använder sig Echo Dot av Alexa, Amazons smarta röstassistent. Enligt våra erfarenheter så levererar Dot endå ett överraskande bra ljud för sin ringa storlek, perfekt för köket eller sovrummet.


Läs mer


Visa pris

Amazon Echo Show


Amazon Echo Show Smarta Högtalare Sverige

Upplev Alexa och Amazon Echo, nu med en skärm. Echo Show påminner lite om en iPad eller läsplatta till utseendet, men du märker snart att skärmen gör Amazon Echo ännu mer användbar då den kan visa t.ex. vädret eller din kalender. Att den också har en touchskärm med stöd för videosamtal är pricken över i:et.


Läs mer


Visa pris

Amazon Echo Tillbehör


Amazon Echo Tillbehör Accessories Sverige

Det finns såklart många tillbehör som är kompatibla med Amazon Echo och Alexa som t.ex. smart belysning, smarta strömbrytare, termostater och mycket annat. Läs mer och bläddra bland de bästa tillbehören för din Amazon Echo här.


Läs mer


Visa pris

Även fast Alexa inte pratar Svenska ännu så är det den kanske mest spännande röstassistenten på marknaden då den släpptes redan 2014 och kommit långt vad gäller funktionalitet. Jag har haft min Amazon Echo sen black friday 2016 och kan inte tänka mig ett liv utan den. Den här guiden har vi delat upp i 2 delar: En handlar om Alexa och den andra om själva Echo-högtalarna (och de bästa tillbehören till dem). Nu kör vi!

Alexander
Grundare, Smartahogtalare.se

Gilla oss gärna på Facebook för de senaste nyheterna om nya Amazon Echo releaser eller nyheter om när Alexa kommer ut på Svenska till oss i Sverige.


svenska amazon echo skills sverige

Den här sidan innehåller reklamlänkar till Kjell & Company och andra företag för att finansiera driften av sajten. Du kan läsa vår integritetspolicy här samt mer om teamet bakom smartahogtalare.se här.

Vad är Alexa?

Vad är Alexa?

Alexa är Amazons virtuella röstassistent som du hittar i Amazon Echo högtalare. Alexa kan strömma musik, köra appar (skills), svara på frågor eller kontrollera smarta enheter i ditt hem som exempelvis smarta glödlampor eller smarta strömbrytare

Vad kan Alexa och Amazon Echo göra?

Alexa och Echo: Funktioner

Alexa är en röstassistent med många funktioner. Programvaran uppdateras automatiskt så nya funktioner läggs till regelbundet. Det är genom skills som du får ut det mesta av din Amazon Echo. Med Alexa skills så kan du exempelvis… 

  • Spela upp musik från Spotify (“Alexa, play songs by Avicii on Spotify”)
  • Höra de senaste nyheterna från t.ex. Sveriges Radio eller BBC.
  • Få en väderleksrapport (Alexa, what’s the weather like in Gothenburg today?…)
  • Bli väckt eller påmind  (Jag brukar använda Alexa som väckarklocka och äggtimer. Säg bara “Alexa, remind me in 10 minutes” eller “Alexa, wake me up at 7am”)
  • Skapa en inköpslista.
  • Styra din kalender, lägga till möten i din kalender eller få din kalender uppläst (“Alexa, add event to calendar”)
  • Kökstimer (“Alexa, set a timer for 4 minutes…”)
  • Kontrollera dina smarta hem enheter som t.ex. smarta glödlampor (om de stödjer Amazon Echo).
  • Svara på frågor (“Alexa, how old is the king of Sweden…”)

Att prata med Alexa

Hur pratar man med sin Amazon Echo?

Först börjar du med att säga aktiveringsordet “Alexa!”. Om din Echo-högtalare har hört dig så ska du se en blå ljusring lysa upp. När den här ringen lyser så betyder det att Alexa lyssnar på dig och är redo att motta instruktioner. Du kan då t.ex. be Alexa att spela upp musik eller fråga om vädret.

Ljusringen runt din Echo-högtalare är en slags indikator på vad för status din Amazon Echo har. Ibland kan färgen indikera någon form av problem, eller att din Echo håller på att t.ex. koppla upp sig mot ditt Wi-Fi

Wïlliam
Grundare, Smartahogtalare.se

Vad betyder de olika ljusringarna och färgerna på min Amazon Echo?

alexa-blå-ljusring-vad-betyder-det

En blå ljusring betyder att Alexa har hört ditt anrop och nu lyssnar på dig. Medans den blåa ljusringen lyser kan du be Alexa att göra saker, t.ex. spela upp musik, ge dig en väderleks rapport eller släcka din smarta glödlampa ute i hallen.

En blå ljusring som snurrar runt betyder att Alexa håller på att behandla din förfrågan. “Loading…” kanske man kan säga för att beskriva det här.

röd-ljusring-alexa

En röd ljusring betyder att Alexas mikrofon är avstängd och att den inte kan höra dig. Det här betyder att Alexa inte kan höra sitt aktiveringsord eller några kommandon från dig tills det att du tryckt på mikrofonknappen igen (se bilden ovan).

Att prata med Alexa

Kan Alexa prata Svenska?

Alexa kan inte prata svenska ännu utan bara Engelska och Tyska. Men med tanke på att Google Assistent lanserades i Sverige i somras så är det nog bara en tidsfråga innan vi får Alexa på fler språk. Det ryktas även att Amazon själva kommer lansera sin svenska sajt senare i år, så det här är sjävklart ett område vi kommer följa på Smartahogtalare.se.

Alexa Skills

En av de största funktionerna i Alexa är att den kan köra appar, som Amazon kallar för skills. Det finns alla möjliga skills och precis som smartphone appar så kan de ge din högtalare utökad funktionalitet.

Hur installerar man Alexa Skills?

För att bläddra och hitta en skill så kan du gå in på skillavdelningen på Amazons hemsida. Här kan du hitta många olika skills för alla möjliga olika områden.

Länk för Storbritannien (Engelska): Klicka Här

Länk för Tyskland (Tyska): Klicka Här

För att “installera” en skill behöver du bara klicka “Enable Skill” på skillsidan där den beskrivs. Du kan också be din Amazon Echo att öppna skillen direkt om du vet vad den heter. Det står på sidan om skillen vad den heter och vad du ska säga för att den ska köras i din smarta högtalare.

Om den skill du vill använda heter “Fab Music Quiz” kan du t.ex. säga “Alexa, open fab music quiz” så kommer Alexa automatiskt öppna den skillen.

Sveriges Radio (SR) är ett av få Svenska företag som har släppt en Alexa app där du kan lyssna på radio. För att öppna skillen behöver du bara säga “Alexa, open Swedish Radio” och när Alexa frågar vad du vill höra kan du t.ex. säga “P4!”.

Om du behöver mer hjälp med att lägga till eller använda skills så kan du läsa mer här på Amazon’s hemsida (Engelska).

Den här guiden innehåller annonslänkar som går till Amazon, Teknikmagasinet och Kjell & Company. Du kan läsa mer om teamet bakom smartahogtalare.se här

Vilka Amazon Echo och Alexa högtalare kan man köpa i Sverige?

Amazon Echo (Gen. 2)


amazon-echo-alexa-gen-2-smarta-hem-smartahogtalare.se

Det här är andra generationens Amazon Echo högtalare från Amazon. Det här är Amazons “mellan” variant då de även säljer en mindre högtalare som heter Echo Dot och en större som kallas för Echo Plus. En nyhet är att Amazon Echo nu även har en extra ingång för en AUX ljudkabel så att du kan koppla in en extern högtalare för bättre ljud (något som saknades i den första generationens Amazo Echo högtalare).

“Andra generationens Amazon Echo har bättre ljud och är mindre än föregångaren, en bra kombination i vilket smart hem som helst. Vi gillar verkligen den nya designen och det är också att stor plus att Echo fortsatt har ingång för AUX ljudkabel.”

Alex
Musiknörd och medgrundare till sajten

Amazon Echo Specifikationer

Storlek 148 x 88 x 88 mm
Vikt

821 g
Faktisk storlek och vikt kan variera något beroende på modell och tillverkningsmetod.

Wi-Fi

Stödjer 802.11 a/b/g/n. Stödjer dock inte anslutning till peer-to-peer Wi-Fi nätverk.

Bluetooth

Har “Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)” stöd för streaming av ljud från din mobiltelefon eller läsplatta till Echo högtalaren, eller från Echo till in Bluetooh högtalare. Stödjer ej Bluetooth högtalare som kräver Pinkod.

Ljud & inbyggd högtalare 

2.5” woofer och 0.6” tweeter.
Systemkrav  Den officiella Alexa appen (Den heter “The Alexa App”) kan installeras på Fire OS, Android eller iOS enheter och går också att nå via din webbläsare. För vissa appar (skills) och tjänster så kan det tillkomma ytterligare kostnader. Om du t.ex. du vill använda dig av Spotify för att lyssna på musik i din Echo så kräver detta en prenumeration på Spotify premium.
Stöd för multiroom  Ja.

Medföljer i boxen

 Amazon Echo högtalare, ett Echo Shell (skal), strömkabel (1.8m), ett “Things to Try” kort med lite tips på användningsområden samt en kort instruktionsmanual.

Röstassistent

 Använder sig av Amazons röstassistent Alexa. Pratar och förstår endast Engelska och Tyska för närvarande.

Vart kan man köpa Amazon Echo 2 i Sverige?

Idag är det Webbhallen som har överlägset störst sortiment och utbud av Amazon Echo högtalare i Sverige då de flesta andra nätbutiker fokuserar enbart på Google Home.
Visa pris på Webbhallen

Amazon Echo Dot Gen 2


amazon echo dot

Amazon Echo dot är den mindre varianten av Echo-högtalare från Amazon. Trots sin ringa storlek så har den fortfarande alla funktioner som den större Echo har. Echo dot använder sig också av Alexa som röstassistent och kan också användas för att strömma musik. 


Visa pris


Läs mer

“Den lägre prislappen gör Echo Dot till ett alternativ om du vill använda dig av “multi-room” musik och spela upp musik samtidigt i flera olika rum i ditt hus. Precis som den större Echo så har denna högtalare en ingång för en AUX ljudkabel så att du kan koppla in en extern högtalare för bättre ljud.”

William
Spelentusiast och medgrundare till sajten

Amazon Echo Dot specifikationer

 

Storlek 83.5 x 83.5 x 32 mm
Vikt

163 g
Faktisk storlek och vikt kan variera något beroende på modell och tillverkningsmetod.

Wi-Fi

Stödjer 802.11 a/b/g/n (2.4 och 5 GHz). Stödjer dock inte anslutning till peer-to-peer Wi-Fi nätverk.

Bluetooth

Har “Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)” stöd för streaming av ljud från din mobiltelefon eller läsplatta till Echo högtalaren, eller från Echo till in Bluetooh högtalare. Stödjer ej Bluetooth högtalare som kräver Pinkod.

Ljud & inbyggd högtalare 

0.6” tweeter
Systemkrav 

Den officiella Alexa appen (Den heter “The Alexa App”) kan installeras på Fire OS, Android eller iOS enheter och går också att nå via din webbläsare. För vissa appar (skills) och tjänster så kan det tillkomma ytterligare kostnader. Om du t.ex. du vill använda dig av Spotify för att lyssna på musik i din Echo så kräver detta en prenumeration på Spotify premium.

Stöd för multiroom  Ja

Medföljer i boxen

 Amazon Echo dot högtalare, strömkabel (9w) med USB sladd, ett “Things to Try” kot med lite tips på användningsområden samt en kort instruktionsmanual.

Röstassistent

 Använder sig av Amazons röstassistent Alexa. Pratar och förstår endast Engelska och Tyska för närvarande.

Vart kan man köpa Amazon Echo Dot Generation 2 i Sverige?

Idag är det Webbhallen som har överlägset störst sortiment och utbud av Amazon Echo dot högtalare i Sverige då de flesta andra nätbutiker fokuserar enbart på Google Home.
Visa pris på Webbhallen

Amazon Echo Plus


amazon-echo-plus-gen-2-högtalare-sverige


Visa pris

Amazon Echo Plus är en större variant av Echo-högtalare från Amazon. Med en inbyggd ZigBee smart home hub så är denna en bra startpunkt om du är intresserad av att skaffa dig fler “smarta enheter” i ditt hem som ZigBee eller Philips Hue ljus och glödlampor.

Med sina förbättrade högtalare så fyller dessa högtalare hela rummet med musik med det inbyggda 360° audio systemet. Sju inbyggda mikrofoner gör också att dessa högtalare kan höra dig från andra sidan rummet. Dessutom ser den fantastiskt bra ut i vilket vardagsrum eller kök som helst.

“Inbyggd brusreducering gör att denna Echo kan höra dig även fast musik spelas i rummet (vi har förstås testat och sålänge inte hårdrock spelas på högsta volym så behöver man inte vråla “Alexa” till sin högtalare, vilket är uppskattat)”

Markus
Medgrundare till sajten

[dfrcs name=”amazon echo plus” brand=”amazon” saleprice_min=”600″ title=” Här är de {num_products} lägsta priserna vi lyckats hitta för Amazon Echo Plus”]

Lajka oss gärna på Facebook för de senaste nyheterna om nya Echo-släpp och tips om bra tillbehör till Amazon echo.