5 Alexa Skills för att skapa rätt stämning i ditt hem

 

Efter en lång dag på jobbet så finns det inget som går upp mot en avkopplande stund i vardagsrummet eller en fika med familj eller vänner. Om du precis som oss äger en Amazon Echo så finns det gott om Alexa Skills som kan hjälpa dig skapa en avslappnande stämning eller helt enkelt få till rätt atmosfär i ditt vardagsrum. På Smartahogtalare.se så har vi tillsamans med våra vänner på Mynewart.se gått igenom 5 olika Alexa Skills som alla är stämningsskapande.

Stämningsskapande Alexa Skills

1. Medieval Sounds – En oväntad hit för dig som vill koppla av en stund

 

Öppna Alexa Skillen

Den här skillen har verkligen blivit lite av en oväntad hit på kontoret på Smartahogtalare.se.

På pappret är den här Alexa Skillen väldigt enkel: Den spelar upp en avslappnande lite medeltidsaktig melodi på ett instrument som låter lite som en harpa. Men det som man inser efter att man lyssnat på den här melodin ett tag är hur avslappnande den här (och hur snabbt man kopplar ifrån och den blir till ett härligt bakgrundsljud när man lyssnar på den).

Starta appen

För att starta denna härliga Alexa Skill måste du först ha “enablat” den för din Amazon Echo enhet, och sedan måste du säga “Alexa, play medieval sounds…”. Eftersom den här skillen bara är en loopad melodi så finns det egentligen inga andra kommandon som du kan ge den.

Du kan hitta Alexa Skillen Medieval Sounds här eller genom att klicka på knappen nedan.

Öppna Alexa Skillen

2. Ambient Sounds – Alexa Skill som spelar upp ljud från regnskogen 

 

Öppna Alexa Skillen

Den här Alexa Skilen spelar upp avslappnande ljud och läten som skulle kunna komma från Amazons regnskogar i Sydamerika. En perfekt skill om du vill koppla av i vardagsrummet eller få till ett trevlig bakgrundsljud i ditt hem.

Starta appen

För att komma igång så måste du först enabla appen för din amazon echo. Det kan du göra genom att öppna skillen via knappen nedan. Sedan när denna Alexa Skill är “enablad” så säger du bara “Alexa, open rainforest sounds” till din Amazon Echo.

Öppna Alexa Skillen

3. Sleep Sounds – Alexa Skill som hjälper dig att sova

Öppna Alexa Skillen

Efter ett lång dag så är det viktigt att kunna varva ned på kvällen så att man kan få en nattsömn av god kvalité. En av våra favoritskills för Alexa är Sleep Sounds.

Denna Alexa skill spelar upp olika avslappnande ljud som kan hjälpa dig när du vill somna, meditera eller bara blockera ut bakgrundsljud och slappna av.

Vilka avslappnande ljud finns det?

Alexa Skillen Sleep Sounds har en mängd olika ljud som t.ex.:

– Åskstorm (Thunderstorms)
– Regn (Rain)
– Havsvågor (Ocean Waves)
– Brasa (Fireplace)
– Flygplansljud (Aeroplane)
– Fläktljud (Fan)
– Stadsljud (City)
– Regnskog (Rainforest)
– Tågljud (Train)
– Syrsor (Crickets)
– Grodor (Frogs)
– Fågelsång (Birds)
– Klockljud (Clock)
– Kattljud (Cat)
– Vind (Wind)
– Träd som blåser (Windy Trees)

Starta appen

Du öppnar den genom att säga “Alexa, open Sleep Sounds”. Först måste du dock “enabla” den och det kan du göra via “Öppna Alexa Skill” knappen här nedanför.

Öppna Alexa Skillen

4. Burglar Deterrent – Alexa Skill som hjälper dig förhindra inbrott

 

Öppna Alexa Skillen

Du kanske också har märkt hur bra det är med Amazon Echo då man enkelt kan spela upp musik i hemmet när man är bortrest. Det är ett bra sätt simulera att någon är hemma (vilket kanske kan hjälpa till att förhindra inbrott). Men visste du att det också finns Alexa skills som är skapade för just det här syftet?

Burglar deterrent hjälper dig att simulera realistiska ljudmiljöer som t.ex. ett kök eller vardagsrum. Den här appen förvånade oss en hel del när vi testade den då den gör ett väldigt bra jobb. Köksljuden låter t.ex. precis som ett kök med både rinnande vatten och skramlande med disk och tallrikar. 

Starta appen

Du öppnar den genom att säga “Alexa, open Burglar Deterrent”. Sen så säger du vilket rum du vill att appen ska simulera ljudmiljön för. Först måste du dock enabla skillen genom att klicka på knappen “öppna Alexa Skillen” nedan.

Öppna Alexa Skillen

5. Ambient Visuals: Fireplace – Alexa Skill som ger dig en mysig eldstad på beställning

Öppna Alexa Skillen

Få ljud är så avslappnande som ljudet av en mysig brasa. Den är Alexa Skillen simulerar en mysig brasa i ditt hem vilket är perfekt om du vill koppla av lite efter en lång dag på jobbet. Det fattas bara lite fina målningar eller tavlor på väggarna, något varmt och dricka och att det snöar lite ute innan du verkligen uppnåt maximal myskänsla!

Det som är bra med den här Alexa Skillen är att den även har video content och alltså funkar för din Amazon Echo Spot eller Amazon Echo Show med då den helt enkelt visar upp en brasa medan du har igång skillen. Kul att det finns bra skills även för Amazon Echo enheter med skärmar tycker vi!

Starta appen

Du startar skillen genom att enabla den här, och sedan är det bara att säga “Alexa, open fireplace”

Det finns fler sätt att skapa rätt stämning i hemmet på.

Det här inlägget har vi skrivit tillsamans med våra vänner i webbutiken Mynewart.se, de är en en webbutik  som säljer handmålade oljemålningar, stora tavlor och abstrakta tavlor

Läs mer och bläddra bland deras produtker genom att klicka på knappen nedan.

Besök Butik

 

Om du vill hitta fler Alexa skills så har vi listat fler här:

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *