Idag Lanseras Google Assistent i Sverige!

 

 

 

 

 

 

Idag lanserar Google sin virtuella assistent “Google Assistent” i Sverige på Svenska. Precis som Amazons Alexa och Apples Siri så använder sig den av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att svara på frågor eller göra sökningar för att underlätta i din vardag. Under de kommande veckorna rullar Google Assistent ut till Android och iOs mobiler och senare under året till Google Home högtalare.

Lanseringen utannonserades under onsdagsmorgonen med pressmeddelanden i flera svenska medier.

– Svenskar ligger ofta i framkant vad det gäller ny teknologi, och vår förhoppning är att där finns en nyfikenhet att testa Google Assistent, och uppleva hur den kan hjälpa till och underlätta i vardagen med allt från att hitta rätt restaurang för kvällen till att få hjälp med vardagsplaneringen eller hitta användbar information när man behöver det, sa Andrea Lewis Åkerman som är kommunikationsansvarig på Google till Dagens Media.

Ett tiotal svenska företag som ICA, H&M Home, SAS, SJ, Sveriges Radio, Acast och Bonnier News ska ha blivit inbjudna för att testa och utveckla egna funktioner till Google Asisstent.

Hur använder man Google Assistent?

Om du har en Android enhet så kommer du åt Google Assistent genom att trycka och hålla hem-knappen nedtryckt eller genom att säga “Hej Google”. Om du använder en iOS enhet eller vill kunna komma åt Google Assistent ännu lättare, så kan du ladda ner Google Assistant appen och då kan du komma åt assistenten väldigt lätt med bara en touch.

Förutom alla Easter Eggs i Google Asisstent så är tanken att assistenten ska fungera som en hjälpreda i vardagen som kan hjälpa till att boka flyg, sätta på din favoritlåt på Spotify eller lägga in en påminnelse i mobilen.

Tillgänglighet

Google Assistent är till en början endast tillgänligt för Android enheter med Lollipop verision 5.0 eller senare. Inom de kommande veckorna så kommer Google Assistent också släppas på iOS enheter med iOS 10+.. Såmåningom ska assistenten även kunna kopplas ihop med Google Home som släpps på svenska senare under året.

Redan nu går det dock att köpa Google Home högtalare från återförsäljare som Amazon och Kjell & Company.

 

Saker man kan säga till Google Assistent

Nöje:
“Kan du prata rövarspråk?”
“Skräm mig”
“Vad tycker du om Melodifestivalen?”
“Sjung en sång för mig”
“Vem är din mamma och pappa?”

Planering:
“Sätt ett alarm till XX”
“Kommer det regna imorgon?”
“Finns det några bra pizzerior i närheten?”
“Hur lång tid tar det att promenera till XX?”

Media:
“Spela XX på Netflix”
“Spela en rolig kattvideo på Youtube”
“Vilken låt är det här?” (d.vs. när musik spelas).

Kommunikation och språk:
“Sms:a XX att…”
“Hur säger man god morgon på tyska?”
“Skicka ett mejl”
“Ring mamma”

Kunskap och vetande:
“Hur många mål gjorde Christiano Ronaldo i VM?”
“Vem är Sveriges nuvarande statsminister?”
“När går nästa tunnelbana till XX?”


Google Home Sverige Smartahogtalare.se

Googles flagskepp. Svarar på dina frågor, spelar upp musik och styr smart belysning i ditt hem. Köp din Google Home idag så du inte står utan en när Google Assistent kommer på svenska till Google Home.


Läs Mer


Visa Pris

Den här guiden innehåller annonslänkar som går till Amazon, Teknikmagasinet och Kjell & Company. Du kan läsa mer om teamet bakom smartahogtalare.se här

You may also like...

1 Response

  1. 1 June, 2020

    […] ungefär två veckor sedan dök nyheten upp om att Google Assistent nu ska släppas på Svenska. Flera Svenska företag har bjudits in för att utveckla pilotversioner av sina appar till Googles […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *