Hej Alexa: Vart kan jag resa i Sverige i sommar?

Res i Sverige i sommar!

I och med att det fortfarande är osäkert hur det blir med utlandsresor under den kommande sommaren, kan det löna sig att börja fundera på andra alternativ. Ifall du hade planerat att åka på en resa i sommar men är osäker på om det kommer vara möjligt att åka, kan du satsa på att åka till ett nytt ställe i vårt avlånga land. Sverige är fullt med spännande resmål som du inte tänkt på att besöka tidigare.

resa-i-sverige-2021

https://pixabay.com/fi/photos/van-vw-matka-holiday-loma-2786078/

Besök sommarstugan eller testa på att campa

Har du en sommarstuga som du har dåligt samvete över att du besöker allt för sällan kan du satsa på att tillbringa mycket av sommaren där. Varför inte passa på att bjuda in vänner och bekanta på middag och hoppas på att också få bli bjuden till deras sommarstuga? På så sätt får du se andra delar av sommarsverige.

 

Har du ingen stuga kan du med fördel testa på camping. Vill du passa på att se så mycket av Sverige som möjligt, kan det vara en idé att hyra en husbil. Att campa kan också vara väldigt socialt och du kan få vänner för livet genom att bekanta dig med andra familjer vid campingplatserna. Passa på att vara ute och njuta av naturen på alla ställen du besöker.

 

Endagsutflykter och hemmamys

Har du inte en sommarstuga eller möjlighet till att åka på en längre campingtur kan endagsutflykter hemifrån vara någonting för dig. Packa med familj eller vänner i en bil och åk till ett nytt resmål några timmar bort. Packa med god matsäck och stanna borta hela dagen. Har du inte tillgång till bil kan det vara lika givande att cykla. Kanske finns det någon lämplig strand på vägen där du kan stanna och ta dig ett dopp?

 

Fördelen med att stanna hemma och åka på utflykter därifrån är att du kan stanna inne om det skulle råka regna eller vara dåligt väder. Förbered hemmet genom att skapa en avskild myshörna där du kan glömma bort tiden genom att läsa dina favoritböcker, pyssla med någonting eller spela roliga casinospel på exempelvis William Hill Sverige. Du ska se att tiden kommer gå fort!

 

Lyxa till det med en spaweekend

Bara för att du inte kan åka utomlands i sommar behöver inte betyda att du inte kan unna dig själv på olika sätt för att komma bort från vardagen. Ett alternativ är att ta in på hotell för en natt. Det finns ett antal spahotell och andra lösningar som du kan utnyttja för att kunna koppla av. Oberoende vilka dina intressen är finns det ett alternativ för dig. Har du inte tid att åka längre bort finns det säkert ett trevligt hotell i din hemstad som du gärna checkar in på för en natt eller två. Då det är ekonomiskt mera lönsamt att skippa att åka utomlands kan du spara de pengarna till ett senare tillfälle.

 

Det finns alltså flera olika möjligheter att semestra på utan att åka utomlands i sommar. Maximera din tid i sommarstugan eller åk på längre eller kortare upptäcktsfärder. Du kommer garanterat att hitta någonting nytt att uppleva i sommar, bara du ser dig omkring i vad sommarsverige har att erbjuda!