Kan en smart högtalare hjälpa dig med betting på nätet?

Den första smarta högtalaren, Amazon Echo, lanserades redan 2014 och andra teknikföretag var snabba att hoppa på trenden, med Googles smarta enhet Google Home som den mest namnkunniga konkurrenten. Idag är dessa mångsidiga AI-assistenter populärare än någonsin och detta av goda anledningar.

Många vet att smarta högtalare kan spela musik och svara på frågor från sökmotorer som Google och Bing, men listan slutar inte där. Här tar vi en titt på några av de funktioner en smart högtalare kan fylla, från att göra inköpslistor till att hitta borttappade nycklar.

Beräkna oddsen rätt

Alla behöver vi stundtals hjälp med matematiska beräkningar. Smarta högtalare kan vara användbara när du till exempel behöver räkna ut procentenheter till betting på nätet.

Generellt sätt har många vuxna svårt för huvudräkning, så att hjälpa dem att ha kul när de roar sig med spel på nätet kan faktiskt bli mer vanligt än man kan tro i framtiden. Den nyfikne kan kolla in den här hemsidan som visar jämförelser mellan Sveriges bästa spelsidor och som vet att du kan vilja slå oddsen.

Läxhjälp

På tal om matematik: en värdefull funktion i smarta högtalare är att de kan vara ett komplement för barn som behöver läxhjälp. AI-assistenter är en nästan obegränsad källa till kunskap och kan hjälpa ditt barn med bland annat:

efterforskningar om olika ämnen för uppsatser
kolla upp historiska fakta
kontrollera upp hur ett ord stavas
göra matematiska beräkningar

Se bara till att barnen använder högtalaren till det ni bestämt och inte faller för frestelsen att använda den till att leka.

Agera hemhjälp

Smarta högtalare har så många användningsområden i hemmet att det nästan är som att ha hemhjälp. Några av de möjligheter som finns för den som har ett så kallat smart hem är att koppla högtalaren till olika smarta produkter som till exempel tv:n, hemlarmet och termostaten.

Faktum är att en smart högtalare kan kopplas ihop till vad som helst som har en av/på-knapp, med hjälp av särskilda eluttag. Detta innebär att du till exempel kan säga till din AI-assistent att slå på kaffekokaren på morgonen, något som säkert är en dröm för de flesta.

Bestämma vad du ska äta till middag

Företag kan ta fram sina egna personliga röstassistenter som din smarta högtalare kan interagera med. Ica har till exempel en AI-assistent som heter Monica, och hon kan hjälpa dig med allt från att göra en inköpslista till att tipsa om olika recept från Icas hemsida.

Monica kan även svara på vanliga frågor om matlagning, som till exempel hur lång tid ett ägg ska koka.

Hjälpa till med livspusslet

Smarta högtalare kan vara en stor hjälp för den som har många bollar i luften. Många har upptäckt fördelarna med att be Alexa, Siri eller Google Assistant boka in ett möte, räkna ut hur lång tid resan till jobbet kommer ta, eller kolla upp vad det kommer bli för väder imorgon.

Några andra saker som din AI-assistent kan göra för att underlätta i vardagen är:

Väcka dig
Påminna om olika saker, som ett telefonsamtal till exempel
Användas som timer
Skapa en inköpslista
Lägga till möten i din kalender eller läsa upp din kalender

Spela musik, böcker och nyheter

De flesta vet att man kan be smarta högtalare att spela musik för en, men visste du att du även kan ta reda på vilken låt som spelas? Ett minne blott är den tid då du behövde söka efter låttexterna på nätet för att få reda på titeln på en låt.

Förutom musik så kan du även hålla dig uppdaterad med nyheter med till exempel Sveriges radios röstassistenter. För den som har barn kan det vara en bra idé att be ens smarta högtalare läsa en godnattsaga när du av någon anledning inte har möjlighet att själv göra det.

Hitta borttappade nycklar

Tappat bort bilnycklarna? Google Home kan hjälpa dig att hitta dem på inte mindre än två olika sätt. Det kanske enklaste sättet är att säga till AI-assistenten att komma ihåg att du lagt nycklarna i en viss låda, på så sätt kan du bara fråga den var du lämnade nycklarna.

En annan lösning är att fästa en så kallad Tile tracker på nycklarna. Högtalen kan då ringa upp sökaren och sedan är det bara att följa ljudet. Sökaren kan även fästas på andra saker som du gärna inte vill bli av med.

Oändliga möjligheter

Sammanfattningsvis så finns det nästan ingabegränsningar på vad en smart högtalare kan hjälpa till med i ditt dagliga liv. Att enkelt kunna få tillgång till en uppsjö av information till läxhjälp för ditt barn,påminnelser om viktiga händelser eller hjälp att hitta viktiga föremål som nycklar är bara några av de användningsområden smarta assistenter har idag.

Oavsett om du har en Google Assistant, Alexa eller Siri hemma så finns det säkert vissa funktioner som du inte använt dig av än. Förhoppningsvis har den här listan gett dig några nya idéer, så se till att utnyttja de möjligheter din smarta högtalare erbjuder. De är i stort sett oändliga.