Amazon Echo Auto och säkerhet under 2021

Om du saknar Amazon Alexa till bilen, finns det nu en lösning som kan förvåna dig

Även om Google Assistant, Amazon Alexa och Siri finns till mobilen kan det finnas fler syften som du skulle vilja uppnå som inte riktigt går med hjälp av endast mobilen.

Amazon Echo Auto

Amazon Echo Auto

Bild från ComputerSalg.se

Den nya smarta bilhögtalaren

Amazon Alexa erbjuder röststyrning av tjänster så som navigation, uppspelning av musik samt alla annan smarta hem-funktion som du kan sakna när du inte har din smarta högtalare tillgänglig. Även om Echo Auto inte blir integrerad i din bils elektromekaniska system så erbjuder Amazon Auto Echo en unik design med funktioner som du annars inte kan leva utan om du har fått in vanan.

Hur säkert är det med Amazon Alexa

Det har hittills inte varit några rapporterade olyckor som kan kopplas till användning av Echo Auto. Amazon har varit tydliga med att de är mycket måna om förarens säkerhet och att full fokus bör gå åt körningen. Det vill säga att vidare justering av Echo Auto eller inställningar som kräver uppmärksamhet bör utföras när bilen står stilla. Säkerhet på vägarna är av största vikt eftersom du inte bara riskerar ditt eget liv utan även kan utsätta andra trafikanter för fara.

Säkerhet kommer alltid först

Säkerhet har alltid varit ett stort ämne både när det kommer till fokus på körning samt att förare bör ha bra sikt på vägarna. Detta är främst viktig i nordiska länder som har mörka vägar under vinterhalvåret. I Sverige har vi märkt efter olika studier att en produkt som är mycket populär, främst för de som bor utanför städer och ute på landet, är extraljus och LED Ramp. Detta har visat stora framsteg och olyckor har minskat för de som valt att utrusta bilen med extra belysning.