”Städfirma Stockholm” så sökte man innan Voice Search

Spread the love

Google Home & Voice Search

Nu finns det sätt att kunna styra ditt hem trådlöst. Google Home Mini är en liten enhet som ansluts via Wi-Fi. Du använder din röst för att styra din Google Home. När du ska spela upp genom Google Home, så laddas det automatiskt ner innehåll från källor som är anpassade för Google Home, som sänds direkt till Google Home och som kommer att sköta all information och dataöverföring på enheten som den används på. Google Home mini fungerar helt enkelt som en ren kontroll. Google Home sköter inga appar och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande. Istället väljer du vad som ska spelas upp i hemmet och väljer vilken enhet som du vill spela från. Google Home ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara befintligt för att kopplingen skall fungera helt. Att installera din Google Home mini är inte särskilt komplicerat. Anslut din Google Home till nätverket och du kan då börja streama från den. När du har installerat klart, är nästa steg att ladda ner Google Home appen till din surfplatta. På detta steget kan du använda och styra din Google Home Assistant. När du har gjort klart inställningarna i appen, så är du snart redo att spela direkt från din Google Home. Väl installerad och klar med din Google Home, så kan du börja spela. När din smartphone eller surfplatta är i samma Wi-Fi som din Google Home Assistant, aktiveras en symbol som låter dig sända innehåll via din Google Home Assistant. Symbolen visas visas när den har fått kontakt med din enhet. Se till att det är samma nätverk som Google Home Assistant är kopplad till. Klicka sedan på ikonen för att börja strömma via Google Home.

 

Smart Högtalare och Google Voice Search

En smart högtalare möjliggör att du på ett mycket enkelt sätt kan utan en dator diktera vad du vill ha hjälp med direkt till din enhet.

Det kan till exempel vara, när du söker efter bra hårprodukter online eller vilka fotbollsmatcher som går på tv.

Du börjar då med att säga ”hej google” och sedan det du vill söka efter. Nedan har vi tre exempel:

Hej Google:

  1. Jag letar efter en städfirma i Stockholm.

2.  Vilken är bästa städfirman i Göteborg?

3.  Vart hittar jag triceps övningar online?

 

Innan Google Voice Search var det vanligt att man inte angav prepositioner så som i, på, för eller förklarade med ord som man gör med andra människor.

Du skrev helt enkelt in i sökrutan på Google om tjänsten eller produktens som du ville hitta och sedan om du ville vara ännu mer specifik kunde du kombinera detta med stad eller beskriva ännu mer med detaljer: var eller hur. Till exempel ”Städfirma Stockholm” , ”Städfirma Göteborg” eller ”Triceps övningar Online”.

Google Home

Med din Google Assistent använder du röstkontroll för att strömma. Du börjar med att spela från strömningstjänsten och sedan ber du din Google Home Assistant att visa vad du vill se. Sedan använder du din laptop eller annan enhet som en fjärrkontroll och du kan då spela eller pausa oavsett var du är hemma med röstkontroll. Angående din Google Home, så behöver du inte fundera kring vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis HBO, Viaplay, playtjänster och liknande stöder detta och tar hand om allt det tekniska för dig. Med appen för Google Home kan du se en översikt över vilka program som du kan spela upp på via din Google Home. Det gäller även för material som finns på din laptop eller dator.

Fakta Google Home

Om du undrar över om du kan visa bilder via din Google Home och dina egna filmer, så kan du göra det med Google Home som fungerar med det. De flesta program och appar har stöd för att strömma lagrade filmer eller musik via Google Home mini. Om du använder Google Chrome som en webbläsare via din Google Home, så kan du välja hela webbläsarfönstret för strömning till en enhet via Google Home Assistant. För att använda detta, tryck på menyn längst upp till höger och välj sedan Google Home som enhet. Det är en bra funktion om du exempelvis vill streama en film på den en större skärm eller om appen som du använder är kompatibel med Google Home. En toppfunktion är att Google Home hämtar själv innehåll via sitt nätverk, vilket gör att det inte påverkar enhetens batteri och att Google Home är röststyrd. Det är det som är den största fördelen med Google Home att du får ett trådlöst hem och behöver inte använda fjärrkontroller eller andra saker. Google Home Assistant är en smart produkt som gör ditt hem mer bekvämligt och modernt.

 

Klicka på smarta högtalare om du vill läsa mer.

Du kan också läsa om Google Nest eller Google Högtalare här