Hej Google: Vart hittar jag bästa hårprodukter online?

Spread the love

Med Google Home har du möjlighet att kunna styra ditt hem trådlöst.

Google Home Mini är en liten enhet som du ansluter via Wi-Fi. Du använder din röst som fjärrkontroll. När du använder din Google Home, så laddas det automatiskt ner information från källor som är anpassade för Google Home, som skickas direkt till Google Home och som kommer att sköta system och dataöverföring på enheten som den används på.

 

En smart högtalare möjliggör att du på ett mycket enkelt sätt kan utan en dator diktera vad du vill ha hjälp med direkt till din enhet.

Det kan till exempel vara, när du söker efter bra hårprodukter online eller vilka fotbollsmatcher som går på tv.

 

Du börjar då med att säga ”hej google” och sedan det du vill söka efter. Nedan har vi tre exempel:

 

 

Hej Google:

  1. Vart kan jag hitta hårprodukter online?

 

Hej Google:

  1. Vilka fotbollsmatcher visas på tv idag?

 

 

Innan Google Voice Search var det vanligt att man inte angav prepositioner så som i, på, för etc. när man gjorde en sökning.

 

Man skrev in i sin webbrowser tjänsten eller produktens namn och sedan kombinerat med stad eller mer detaljerat på var eller hur. Till exempel ”hårprodukter Online” eller ”fotbollsmatch på tv”.

 

Google Home mini fungerar enkelt förklarat som en komplett kontroll. I sig själv gör den ingenting riktigt och har ingen direkt möjlighet att exempelvis installera program och liknande. Du styr din Google Home utefter vad som ska spelas upp i hemmet och väljer vilken enhet som du vill streama från. Google Home ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara befintligt för att förbindelsen skall fungera som den ska. Att installera din Google Home mini är inte särskilt komplicerat. Det du gör är att du ansluter Google Home till nätverket och du kan då starta din strömning från den. När du har installerat klart, så skaffar du Google Home appen till din mobiltelefon. Här kan du använda och styra din Google Home Assistant. När du har gjort klart inställningarna i appen, så är du snart redo att spela direkt från din Google Home. Väl installerad och klar med din Google Home Assistant, så kan du börja spela. När din mobiltelefon eller dator är i samma Wi-Fi som din Google Home Assistant, visas en liten ikon som låter dig strömma innehåll via din Google Home. Denna symbol visas visas när den har fått kontakt med din enhet. Det är viktigt att det är samma nätverk som din Google Home är ansluten till. Efter det, så trycker du på ikonen för att börja sända via Google Home.

 

Strömma musik med Google Home

Med din Google Home Assistant-högtalare använder du röstkontroll för att strömma. Först använder du Google Home appen för att spela från strömningstjänsten och sedan bara be Google Home att visa vad du vill se. Därefter så använder du din laptop eller surfplatta som en fjärrkontroll och du kan pausa eller ändra oavsett var du är någonstans med täckning med röstkontroll. I de flesta fall behöver du inte vara orolig över vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Netflix, Youtube, SVT Play och liknande stöder detta och tar hand om allt de använder för dig. Med appen för Google Home kan du se en komplett lista över vilka program som du kan streama till via Google Home Assistant. Samma funktioner gäller för material som finns på din laptop eller surfplatta.

 

Hur Installerar jag Google Home?

Om du vill visa bilder via din Google Home Mini och dina egna filmer, så kan du göra det med Google Home som fungerar med det. Många program och appar har stöd för att strömma lagrade videor eller musik via Google Home. Om du använder Google Chrome som en webbläsare via din Google Home, så har du möjlighet att välja hela webbläsarfönstret att streama till en enhet via Google Home Assistant. För att använda detta, tryck på menyn längst upp till höger och därefter väljer du Google Home som enhet. Det är en smart funktion om du exempelvis vill strömma en video på den en större skärm eller om du har en app som är kompatibel med Google Home. En av de viktigaste funktionerna med Google Home är att Google Home Assistant hämtar själv innehåll via sitt nätverk, vilket gör att det inte påverkar surfplattans batteri och att Google Home är röststyrd. Det är det som är så bra  med Google Home Assistant att du får ett trådlöst hem och behöver inte använda fjärrkontroller etc. Google Home är en viktig hjälpreda som gör ditt hem mer bekvämt och nutida uppgraderat.

Är du intresserad av andra bloggar inom teknik? Kolla in Jeapie.com